Trenčín Nové Mesto nad Váhom Myjava na Facebooku Bánovce nad Bebravou

Primátor Trenčína napísal otvorený list premiérovi Ficovi

Trenčiansky primátor Richard Rybníček napísal otvorený list predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Ten sa s ním pri svojej piatkovej návšteve Trenčína nestretol.

Richard Rybníček.(Zdroj: TASR)

TRENČÍN. Trenčiansky primátor Richard Rybníček napísal otvorený list predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SD). Reagoval v ňom na fakt, že premiér sa pri svojej piatkovej (17. 2.) návšteve Trenčína nestretol s primátorom krajského mesta.

"Rozumiem, že nemáte veľkú chuť sa so mnou stretnúť ako s osobou. Ale predpokladal som, že si nájdete čas na stretnutie so mnou ako s primátorom krajského mesta. Rešpektujem Vás ako premiéra tejto krajiny, v ktorej je Trenčín jej dôležitou súčasťou. Vďaka veľkému projektu štátu, ktorým je modernizácia železničnej trate, som sa domnieval, že budete mať záujem vypočuť si ma, akým spôsobom tento projekt už piaty rok zasahuje do životov Trenčanov a ľudí z okolia. Verte, že by som Vám rád aj osobne ukázal stav a dosahy, ktoré tento projekt štátu, pre meškanie, zanecháva v našom meste. Rovnako by som Vám rád ukázal starý cestný most, ktorý je kľúčovým dopravným uzlom do centra mesta a ktorý už je v havarijnom stave. Rovnako tak by som Vám rád ukázal stav Zimného Štadióna Pavla Demitru a opätovne by som Vás zdvorilo požiadal o štátny príspevok na jeho dôkladnú rekonštrukciu. A rovnako by som si Vás aj uctil ako premiéra tejto krajiny," píše Rybníček v otvorenom liste.

Rybníčka podľa vlastných slov teší, že premiér sa stretol so študentmi Trenčianskej univerzity a navštívil úspešné firmy v Trenčíne.

"Ale prosím Vás, keď nabudúce prídete do Trenčína, tak verím, že si ako slovenský premiér budete chcieť vypočuť názor mňa ako primátora krajského mesta o tom, kde by sme nutne potrebovali aj Vašu autoritu a angažovanosť vo veciach, ktoré rieši alebo môže vyriešiť vláda," uzatvára trenčiansky primátor.

Vláda reaguje

Ako informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, pri príprave programu návštevy sa zohľadnilo hľadisko, aby zahŕňal prednášku premiéra a diskusiu so študentmi a upriamil pozornosť na úspešné podnikateľské a vedecko-výskumné projekty v meste, ktoré môžu byť príkladom pre celé Slovensko.

"Vláda venuje kraju i mestu Trenčín veľkú pozornosť. Radi by sme pripomenuli, že len v meste Trenčín boli v uplynulom období zrealizované viaceré projekty v oblasti rozvoja infraštruktúry - napríklad diaľničný privádzač do mesta vo výške 46,5 milióna eur. Ďalšie financie smerovali na modernizáciu a rekonštrukciu mosta v mestskej časti Opatová (1,4 milióna eur) či na rekonštrukciu železničnej trate v úseku Nové Mesto nad Váhom - Trenčín/Zlatovce (240 miliónov eur). Vláda zároveň pred tromi rokmi vyčlenila cez Slovenský futbalový zväz financie na rekonštrukciu futbalového štadióna, mesto naň zatiaľ nevydalo stavebné povolenie. Viaceré infraštruktúrne projekty sa odovzdali aj na úrovni kraja (úsek R2 Ruskovce - Pravotice, rekonštrukcia I/9 v úseku Nováky - Prievidza, unifikácia železničných priecestí na cestách prvej triedy v kraji, riešenie havarijného stavu komunikácie v Trenčianskych Miticiach po zosuve)," uvádza sa v reakcii Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.

1. Vo Veľkých Bierovciach vybuchla bioplynová stanica Foto 3 451
  2. Voda zo studničky na Partizánskej nie je pitná Foto 1 049
  3. Hossovi pomáhali liekmi, ale aj zmesou práškov na pranie 636
  4. Otvorenie letnej plavárne sa blíži + FOTO Foto 627
  5. O post župana zabojujú traja kandidáti 595
  6. Trenčín si na rekonštrukciu námestia požičia Foto 486
  7. Historik: Matúš Čák Trenčiansky bol silnou osobnosťou 438
  8. FOTO: Socha osloboditeľa zostala bez hlavy Foto 350
  9. V Starej Turej sa dejú Divné veci Foto 227
  10. Vietor a dážď zamestnal hasičov 221

Najčítanejšie správy

Trenčín

Vo Veľkých Bierovciach vybuchla bioplynová stanica

Pri nehode utrpel jeden zamestnanec mierne popáleniny.

Voda zo studničky na Partizánskej nie je pitná

Vody z prameňa obsahovala koliformné baktérie, ktorých zdrojom môžu byť ľudské alebo zvieracie exkrementy.

Hossovi pomáhali liekmi, ale aj zmesou práškov na pranie

O zdravotných problémoch špičkového krídelníka, pre ktoré teraz minimálne na jeden rok prerušil kariéru, vedeli nielen jeho najbližší, ale aj jeho spoluhráči.

Otvorenie letnej plavárne sa blíži + FOTO

Primátor Richard Rybníček avizuje, že letnú plaváreň otvoria v polovici júna.

O post župana zabojujú traja kandidáti

Záujem uchádzať sa o post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja zatiaľ potvrdili traja politici.

Blízke regióny

Prievidza hľadá nového dopravcu

Mesto vyhlási súťaž na krátke obdobie do času, kým nájde nového dopravcu na obdobie desiatich rokov.

Trnava bude mestom detí, dospelí budú potrebovať víza

Veľká prázdninová hra na mesto odštartuje v Trnave v pondelok 17. júla. Priestory zimného štadióna sa premenia na miniTrnavu, kde nebude chýbať radnica, univerzita, úrad práce či remeselné dielne.

Trnavčania sa už môžu kúpať v prírodnom kúpalisku Kamenný mlyn

Okrem prírodného charakteru je najväčšou prednosťou kúpaliska prijateľné vstupné.

Centrum Rajca je mŕtve. V prázdnom priemyselnom areáli by mal vzniknúť novodobý „rínok“

Rajčania oživujú mesto netradičným projektom komunitného centra.

Prievidza zverejnila program letných podujatí na námestí

Divadelné predstavenia pre deti, letná čitáreň, animované filmy ale aj nočné kino oživia centrum mesta.

Všetky správy

Macedónsko udržalo šance Slovákov, Portugalci nepostúpia

Portugalci potrebovali vyhrať o tri góly.

Je smutné, že moje precitnutie trvalo tak dlho

Zhltol som Váhostav, Čistý deň, Evku, Bašternáka, Kočnera a bol by som možno zhltol aj Červenú čiapočku, keby som nevidel ten rozhovor so Strakom.

Ponuka Volkswagenu je blízko očakávaní odborov. Prečo sa ďalej štrajkuje

Pri najnižšom tabuľkovom plate je štvoreurový rozdiel medzi ponukou vedenia a požiadavkami odborov.

Pálffy na kongres neprišiel. Nastupuje Šatan, asi vyberie trénera z cudziny

Odporcovia šéfa hokejového zväzu Martina Kohúta na kongres neprišli.

Búrková smršť napáchala v obciach a mestách na východe veľké škody

V Miňovciach ostali ľudia z bytovky bez strechy nad hlavou.

Kam vyraziť